French (Fr)Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 Korrupció gyanújába keveredett az olajipar korrupcióját kivizsgáló parlamenti bizottság elnöke Nigériában
Egyesület - Hírek
There are no translations available.

Nigéria, Farouk Lawan képviselőt kihallgatja a rendőrség, miután az a gyanú merült fel, hogy többmillió dollárt fogadott el olajcégektől. Cserébe azt vállalta volna, hogy kihúzza a szóban forgó cégeket arról a listáról, amely Nigéria legnagyobb olajbotrányának főszereplőit tartalmazza.
Nigériában az olajcégek 6,8 milliárd dollárra tettek szert azzal, hogy bűvészkedtek az állami olajártámogatással.
A sajátos nigériai " olajszőkítési botrány " januárban robbant ki, amikor a kormány megszüntette az olajár állami támogatását és ennek következtében jelentősen nőtt a benzin ára. A tüntetések a kormányt meghátrálásra késztették, de kiderült: az olajvállalatok hatalmas pénzt csinálnak az állami támogatásból!
Ezért alakult parlamenti vizsgálóbizottság, Farouk Lawran vezetésével. A képviselőt egy olajcég azzal vádolja, hogy hárommillió dolláros megvesztegetést kért és kapott azért, hogy a cég neve ne szerepeljen a bűnösök listáján. Nigériai bulvárlapok szerint a képviselő elismerte, hogy félmillió dollárt kapott a cégtől...
Egy nigériai olajmágnás azt állítja, hogy videofelvétele van hasonló tranzakcióról. Ezen a képviselő ajánlatot tesz a cégnek, majd átveszi az összeget. Az olajmágnás közölte, hogy a video felvételt átadta a rendőrségnek.
Amióta a parlamenti vizsgálóbizottság megalakult, élén Farouk Lawran képviselővel, az olajcégek szisztematikus rágalmazási kampányt folytatnak. A bulvárlapok naponta találnak fel újabb és újabb korrupciós ügyeket. Az olajcégek célja az, hogy teljesen diszkreditálják a bizottságot és annak elnökét. Így valószínűleg sohasem derül ki, hogy vajon a korrupt olajcégeket vizsgáló parlamenti bizottság elnöke maga is korrupt volt-e Nigériában?!...
 

Események


jelenleg nincs új esemény

Facebook

Partnereink

ahu

ahu


ahu

Hírlevél

 

hirlevel_kocka

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday212
mod_vvisit_counterYesterday158
mod_vvisit_counterThis week1567
mod_vvisit_counterLast week2261
mod_vvisit_counterThis month7337
mod_vvisit_counterLast month10423
mod_vvisit_counterAll days864589

Online (20 minutes ago): 3
Your IP: 3.142.98.108
MOZILLA 5.0,
Today: Apr 19, 2024
Visitors Counter



Szomáliai-Magyar Egyesület